Investera i Zpecta Capella för bättre ekonomi och miljö

Vi använder kvalitets-LED. Kort innebär det att vi säkerställer en jämnare ljus- och färgbild i aktuell ljusmiljö. Zpecta Capella levereras med utvalda ljusdioder inom en viss färgtemperatur från de största LED-tillverkarna.

Färgtemperatur anges i Kelvin
Zpecta Capella har 2700K (varmvita), 4000K samt 5000K (normal vita) att välja mellan, samt 3 olika spridningsvinklar på 17,28 eller 48 grader. Du väljer individuellt per lins/spot.

Färgåtergivning anges som RA-index
För bra färgåtergivning ska talet vara över 80 – för Zpecta Capella är det 85.

Ljusflöde anges i lumen
Ett mått på en ljuskällas effektivitet som anges i lumen per watt. Idag finns LED med ljusflöde och färgåtergivning som är i nivå med de bästa halogenglödlamporna och även många kompaktlysrör. LED producerar lika mycket ljus per W som de bästa lysrören. Zpecta Capella ger 51-58 lumen per watt.

Spara energi på belysningen
Att modernisera belysningen kan ge positiva effekter både på energikostnaderna och på produktiviteten. Belysningskostnaderna kan sänkas med upp till 50 procent med Zpecta Capellas LED-belysningssystem, beroende på kvadratmeteryta och verksamhet.

Minimera underhållet
Zpecta Capella har upp till 5 gånger så lång livslängd som metallhalogen och kompakt lysrör. Det betyder ca: 50000 brinntimmar för Zpecta Capella mot 10-12000 brinntimmar för metallhalogen. En glödlampa har ca 1000 brinntimmar. I en större butik om 3500 kvm med ca 600 armaturer (70 W metallhalogen) och normala öppettider ger en underhållskostnad för byte av ljuskälla inkl. arbete på ca 140 000 kr (ex moms) per gång. LED är dessutom inte stötkänsliga som andra ljuskällor, fritt från flimmer, fungerar bra i kyla och tänds omedelbart. De har heller ingen uppstartstid eller tid för avsvalning för byte av ljuskälla. Det är enkelt att flytta och arbeta med Zpecta Capella.

Bidra till en bättre miljö
Eftersom lysdioderna inte innehåller några tungmetaller är återvinningen av dem en ren process som inte lämnar någon miljöpåverkan. Både lysrör och metall halogen innehåller kvicksilver och med dagens eftersatta miljöavfallshantering påverkar det miljön negativ.

Zpecta levererar ljus som ökar försäljningen och skapar nya upplevelser med intelligent LED-baserad teknik.

Ett moget ljus baserat på kvalitets-LED som är enkelt att anpassa, styra och ändra färgton på. Ger stor energibesparing med lång livslängd och minimalt underhåll.